همانطور که دانشمندان اشاره می کنند، این خوشه خاص نمونه خوبی از چگونگی نقش مهم غبار ستاره ای در تحقیقات نجومی است. برای دیدن این خوشه، باید از میان ابرهای غبار و گاز داخل کهکشان راه شیری نگاه کنید. آنها می توانند بر رصد اجرام در کهکشان ما تأثیر بگذارند.
این مکان فضای زیادی برای تداخل دانه های غبار بین ستاره ای بین ما و خوشه باقی می گذارد و باعث می شود نور آبی پراکنده شود و تنها طول موج های قرمزتر به زمین منتقل شوند. ابرهای غبار بین ستارهای دارای الگوی «لکهای» هستند که باعث میشود قسمتهای مختلف خوشه قرمزتر از بقیه به نظر برسند.
تصویر جدیدی از تلسکوپ فضایی هابل هزاران ستاره متعلق به خوشه کروی ترزان 12 را نشان می دهد. منبع: ناسا
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود تعداد زیادی ستاره با رنگ های مختلف در تصویر وجود داشته باشد این است که ستاره ها با افزایش سن تغییر رنگ می دهند. جوانترین ستارهها معمولاً داغترین و آبیتر میدرخشند، اما داغترین ستارههای آبی که در اینجا قابل مشاهده هستند، در واقع پشت یا جلوی خوشه هستند، نه در داخل آن. خود خوشه فقط شامل ستارگان قدیمی است که با بالا رفتن سن سرد می شوند و نور قرمز ساطع می کنند.
خوشه های کروی به ویژه برای اخترشناسان جالب هستند زیرا اغلب شامل ستارگان قدیمی هستند و دانشمندان می توانند سن آنها را بر اساس میزان عناصر سنگینی که در آنها وجود دارد تعیین کنند. کیهان اولیه عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده بود. عناصری مانند فلزات بعداً هنگامی که در درون ستارگان از طریق همجوشی هسته ای شکل گرفتند ظاهر شدند. ستارگان در خوشه های کروی اغلب دارای سطوح پایینی از این عناصر سنگین هستند که نشان دهنده قدیمی بودن آنهاست.
تلسکوپ هابل همچنان به پیشرفت های جدید در اکتشافات فضایی ادامه می دهد. دقت و وضوح آن هنوز به اخترشناسان اجازه می دهد تا مطالعات تصویربرداری پیشرفته و اندازه گیری های پیچیده را در دوردست های کیهان انجام دهند.برای مشاهده آخرین اخبار تکنولوژی همراه ما باشید.