سکوی شناور اسپیس‌ایکس به نقطه عطف مهمی دست یافت

سکوی شناور اسپیس‌ایکس

تکنوتیس-بخش مهمی از ماموریت‌های فالکون ۹ شامل فضاپیماهای بدون سرنشینی می‌شود که روی سکوهای شناور در اقیانوس فرود می‌آیند. این سکوهای شناور به عنوان یک سکوی فرود برای پیشران‌های مرحله اول فالکون ۹ عمل می‌کنند، زمانی که مشخصات ماموریت می‌گوید موشک به جای بازگشت به محل پرتاب، باید در دریا فرود آید.

به گزارش ایسنا،اسپیس‌ایکس سه مورد از این سکوها دارد. دو مورد در فلوریدا برای پرتاب از مرکز فضایی کندی، و یکی در کالیفرنیا برای پروازهایی که از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ انجام می‌شوند.

به نقل از دیجیتال‌ترندز، سکوهای اسپیس‌ایکس نام‌های خلاقانه‌ای نیز دارند. یکی از آنها «البته که هنوز هم دوستت دارم» نام دارد، دیگری «فقط دستورالعمل‌ها را بخوان» است و سکوی دیگر کمبود جاذبه(A Shortfall of Gravitas) است.

سکوی شناور «فقط دستورالعمل‌ها را بخوان» اسپیس‌ایکس در ماموریتی در روز پنجشنبه که ماهواره ارتباطی SXM-۹ SiriusXM مستقر شد، با میزبانی صدمین فرود موفقیت‌آمیز خود، به نقطه عطف قابل توجهی رسید.

سکوی شناور «فقط دستورالعمل‌ها را بخوان» بهترین شروع را نداشت. اولین فرود روی آن در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۶ در طی پرواز فالکون ۹ برای ماموریت جیسون-۳ انجام شد. اگرچه پیشران توانست بر روی سکو فرود بیاید، اما مشکلی در یکی از پایه‌های فرود آن باعث واژگونی و انفجار شد. سکو کمی آسیب دیده بود و کمی سوخته بود، اما آسیب به راحتی برطرف شد.

اولین فرود موفقیت‌آمیز روی این سکو در ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ انجام شد و اولین بازیابی موفقیت آمیز پیشران بدون سرنشین واقع در اقیانوس آرام به وقوع پیوست.

این سکوی شناور در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ به فلوریدا منتقل شد و از آن زمان برای ماموریت‌های پرتاب شده از ساحل شرقی استفاده شده است.

تا به امروز، سکوی شناور «البته که هنوز هم دوستت دارم» (Of Course I Still Love You) میزبان بیشترین تعداد فرود موفقیت آمیز با ۱۱۲ فرود بوده است، در حالی که سکوی کمبود جاذبه میزبان ۸۸ فرود بوده است.

پس از فرود یک پیشران بر روی یکی از سکوهای اسپیس‌ایکس، پیشران بازیابی می‌شود و مهندسان آن را بررسی و بازسازی می‌کنند تا بتواند دوباره پرواز کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

6 − سه =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.