سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

سحابی و خوشه ستاره‌ای در قاب تلسکوپ هابل

تکنوتیس-عکس روز ناسا یک نمای کیهانی از آسمان، گازهای درخشان و ابرهای تیره را در کنار ستاره‌های جوان سحابی «ان‌جی‌سی ۳۵۷۲» نشان می‌دهد.

این عکس یک سحابی گسیلشی زیبا و یک خوشه ستاره‌ای را به نمایش می‌گذارد که در آسمان دوردست جنوبی در صورت فلکی «شاه‌تخته»(Carina) حرکت می‌کند.

به نقل از ناسا، ستاره‌های سحابی «ان‌جی‌سی ۳۵۷۲»(NGC 3572) در بالای مرکز عکس قرار دارند که با توجه به فاصله تخمینی ۹۰۰۰ سال نوری از زمین می‌توانند قطر حدود ۱۰۰ سال نوری داشته باشند.

گاز و غبار میان‌ستاره‌ای قابل مشاهده که با رنگ‌های پالت «تلسکوپ فضایی هابل» نشان داده شده، بخشی از ابر مولکولی این خوشه ستاره‌ای است که «گام ۳۷»(Gum 37) نام دارد. رگه‌های متراکمی از مواد درون سحابی که توسط بادها و تابش‌های ستاره‌ای فرسایش یافته‌اند، به وضوح از ستاره‌های جوان و پرانرژی دور می‌شوند.

رگه‌های متراکم احتمالا مکان‌هایی برای تشکیل ستاره‌های در حال شکل‌گیری هستند و شکل‌هایی شبیه به بچه‌قورباغه‌های سحابی «آی‌سی ۴۱۰»(IC 410) دارند که برای رصدگران آسمان شمالی بهتر شناخته شده‌اند. با وجود این، در ده‌ها تا صدها میلیون سال آینده، گاز و ستاره‌های موجود در خوشه ستاره‌ای توسط جزر و مد گرانشی و انفجارهای ابرنواختری شدید که به زندگی کوتاه ستاره‌های بزرگ خوشه پایان می‌دهند، پراکنده خواهند شد.

منبع : خبرگزاری ایسنا

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

پنج × 3 =


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.